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MäRZ

The Human Right to a Healthy Environment?

Vortrag
Breite Öffentlichkeit
06.03.2018 18:00 - 20:00
Präsenzveranstaltung

With John Knox (USA), United Nations Special Rapporteur on Human Rights and the Environment

In 2015, the United Nations finally created the role of a Special Rapporteur on Human Rights and the Environment. John Knox has filled this role with great energy and enthusiasm. However, one of the obstacles to progress is the lack of a globally recognized human right to a healthy environment. True, a healthy environment is necessary for human well-being and for the fulfilment of other human rights. But should international law also explicitly recognize a human right to a healthy environment? John Knox will present arguments for this step as he approaches the end of his 3-year term as Special Rapporteur. He will also discuss what this new human right would require of states and of businesses.
Wann?
06.03.2018 18:00 - 20:00
Wo?
Standort PER 21 / Raum A 230
Bd de Pérolles 90, 1700 Fribourg
Organisation
Swiss Sustainability Week, Interdisziplinäres Institut für Ethik und Menschenrecht, IVE Fribourg
Dominic Roser
dominic.roser@unifr.ch
Av. de Beauregard 23
1700 Fribourg
+41 26 300 7343
Vortragende / Mitwirkende
John Knox (USA), United Nations Special Rapporteur on Human Rights and the Environment

REIHE von Veranstaltungen:
Nachhaltigkeitswoche

Als Teil der Swiss Sustainability Week findet vom 5. bis 9. März zum ersten Mal die Nachhaltigkeitswoche an der Universität Freiburg statt. Ziel dieser Woche ist es, die Studenten und die Freiburger Bevölkerung für aktuelle Themen rund um die Nachhaltigkeit zu sensibilisieren. Damit die Teilnehmer nicht nur mehr über Nachhaltigkeit erfahren, sondern diese auch erleben können, finden während fünf Tagen unter anderem Workshops, Vorträge, Diskussionen, ein Flohmarkt, ein Filmabend und eine Exkursion statt.

 
Weitere Veranstaltungen dieser Reihe
06.03.2018The Human Right to a Healthy Environment?
07.03.2018Die Schweiz und der Klimawandel
09.03.2018 The position of cultured meat in a sustainable food system